Styla skägget – så gör du

AfLouie

Styla skägget – så gör du

Om du har ett helskägg, så kommer det bäst till sin rätt om du ser till att styla det på ett bra sätt samt se till att anpassa skägget till din ansiktsform. Du kan köpa en stylingprodukt eller flera, samt även satsa på att ha en bra trimmer, sax, kam så väl som produkter för att hålla skägget rent. 

Du bör som sagt ha ett skägg som passar ditt ansikte. Kolla gärna nätet efter inspiration. När du hittat den skäggform du vill ha, så kan du börja trimma och forma fram det. Det med hjälp av en trimmer som har en distanskam. Om du känner dig osäker på hur du ska få fram skäggformen, så kan du besöka en barberare.  För det kan vara viktigt att definiera dina linjer på rätt sätt. 

Rengöring och vård av ditt skägg

Det kan vara bra att satsa på att köpa flera olika skäggprodukter och stylingprodukter för ditt skägg. Du kan satsa på att använda dig av en återfuktande skäggolja. Den ger bra vård samt även en glans till skägget. Sedan gör den även att den underliggande huden mår bättre. Se bara till så att du inte överdoserar med din olja. Det är bättre att börja med lite och ta mer senare. Massera in oljan i hela ditt skägg.

Tänk även på att det är viktigt att tvätta ur ditt skägg ibland. Särskilt om du använt dig en stylingprodukt. Ett smutsigt skägg kan börja lukta och även börja klia! Så satsa gärna på att bra skäggschampo samt komplettera det med ett skäggbalsam. 

Ha en bra skäggvårdsrutin

Lika viktig som det är att ha en hudvårdsrutin eller en hårvårdsrutin, så är det även bra att ha en skäggvårdsrutin. Du bör därför se till att lägga ner tid på ditt skägg och se till att göra ett visst antal saker varje dag.

Om forfatteren

Louie administrator